Posted in Interieurfotograaf, interieurfotografie.

Interieurfotografie Limburg, 'Vakwerk in de Voerstreek'

 

We schrijven 1 november 2014. Bij het krieken van de dag ben ik onderweg naar Zuid-Limburg, de Voerstreek om precies te zijn. Het is een prachtige dag en het zonnetje laat al vroeg zijn eerste stralen op het mooie heuvellandschap vallen. 

Op de plaats van bestemming sta ik voor een karaktaristiek vakwerkhuisje, typisch Limburg. Vandaag mag ik dit mooie onderkomen gaan vastleggen op de gevoelige plaat. Maar eerst onder het genot van een kop koffie kennis maken met de bewoners van dit prachtige stulpje en de decorateur, Marc Soudant. 

Nieuwe ontmoetingen, nieuwe verhalen schijnen een nieuw licht op een interieur. Deze nieuwe ontmoetingen en nieuwe verhalen maken het werk van een interieurfotograaf juist zo boeiend.

Het is donker binnen, heel donker...lastig. Vandaag wordt mijn statief mijn beste vriend, zoals eigenlijk altijd bij een interieurshoot. Kijken, kijken, kijken, geduld en lange sluitertijden, we zijn aan de slag. Vakkundig wordt ieder vertrek gefotografeerd, van overzicht tot in de details. Tijdens de lunch vertoeven we in de tuin. Een prachtige uitzicht onder het genot van heerlijke Limburgse lekkernijen verzorgt door de vrouw des huizes. Je zou bijna vergeten dat het november is. Nadat we in de middag de hand hebben gelegd aan de laatste vertrekken, is het tijd om mijn spullen in te pakken en afscheid te nemen. Het was een mooie dag met leuke ontmoetingen.

We zijn nu ongeveer 2 maanden later. Het is begin januari en de nieuwe Wonen Landelijke Stijl ligt bij de abbonees op de deurmat en in de schappen van de winkels. Met daarin....een mooie reportage 'Vakwerk in de Voerstreek'