Stijl & werkwijzeInterieur & sfeer fotografie

'The painter constructs, the photographer discloses'


Lifestyle-fotografie moet altijd de sfeer en het gevoel van die ene unieke plek weergeven.


Reportage-fotografie

Mijn reportagefotografie moet de sfeer van het moment weergeven en het eigen verhaal vertellen. Voor een reportage-fotograaf betekent dat constant observeren en alert reageren. Hij moet niet alleen kijken, hij moet ook daadwerkelijk zien. En sterker nog; hij moet situaties zien aankomen. Een reportage-fotograaf kan daardoor per definitie niet objectief registreren, het is altijd een subjectieve interpretatie van één persoon - de fotograaf. Het is aan de toeschouwer om daar wel of niet in mee te gaan."


Reisfotografie

Mijn Reisreportages kenmerken zich door sfeervolle unieke beelden. Altijd op zoek naar het onbekende, het nog niet ontdekte. In mijn reisreportages wil ik de sfeer en het gevoel van die ene unieke plek weergeven. Als de lezer zich kan verliezen in de foto, zich heel eventjes op de ene plek kan wanen, is mijn missie geslaagd.


Interieurfotografie

Bij het fotograferen van interieurs is het weergeven van de sfeer en het gevoel van de ruimte essentieel. Van de overzichtsfoto’s tot aan de close-up’s, alles in de interieur-reportage moet een vanzelfsprekende samenhang hebben. De imperfectie draagt bij aan de perfectie en echtheid in de foto’s. Een goede interieur-reportage verteld een verhaal. Het verhaal van haar bewoners of haar bezoeker.
 

Opdrachten

Ongeacht of het reportagefotografie, reisfotografie of interieur-fotografie betreft, iedere opdracht begint voor mij met een gesprek met de opdrachtgever. Om samen het gevoel, de emotie en de sfeer welke die uiteindelijke foto moet weergeven te bepalen.


Publicaties

Lifestyle-reportages van Photography Ivar Janssen zijn gepubliceerd in tal van toonaangevende tijdschriften en boeken over de hele wereld.
In Nederland zijn mijn Lifestyle-reportages gepubliceerd in tijdschriften en boeken zoals “Wonen Landelijke Stijl” - “Stijlvol Wonen” - “Landelijk Wonen” - “Wereld Natuur Fonds” e.d.


Clients

Hoffz, Sanoma Uitgevers, Features & More, Wonen Landelijke Stijl, Hoeve Hoffackers, Fletcher Hotels, Stijlvol Wonen, Libelle, Artifex, Landelijk Wonen, WNF, Marble, National Geographic, Wohnträume, NO9 Design, Het Woonhuis, Molitli Interieurmakers, De Wilgengaarde, Marcus Soudant Interiors, Gave & Interiør, Seizoen & Stijl, Edda Interiør, Vakre Hjem & Interiør, Hamsmade
 interieur & sfeer India
Interieur & sfeer Hoffz
Interieur & sfeer Hoffz
Interieur & sfeer Hoffz